Titlu: | Din nou despre elemente lexicale franceze în cărţi de bucate româneşti (II) |
Autor: | Antonia Ciolac |
Publicația: | Limba română, LXIV (4), p. 515-523 |
p-ISSN: | 0024-3523 |
Editura: | Editura Academiei |
Locul: | București |
Anul: | 2015 |
Rezumat: | [Encore sur les éléments lexicaux français dans des livres de cuisine roumains (II)] Notre article est le deuxième volet d’une étude au sujet des termes culinaires français du roumain portant sur un corpus de 15 livres de cuisine. Nous constatons la relation entre la présence des termes culinaires français et des facteurs extralinguistiques. Malgré la nécessité de moderniser le langage culinaire roumain, les éléments français non-enregistrés par les dictionnaires roumains actuels doivent être glosés par les auteurs de ces livres. |
Cuvinte-cheie: |
|
Limba: | română |
Linkuri: |
Citări la această publicație: 2
1 | Antonia Ciolac | Termeni culinari străini în româna actuală folosiţi într-un corpus scris vs. oral | LR, LXVI (3), 330 | 2017 | |
4 | Antonia Ciolac | „Străinisme” lexicale culinare în emisiuni teledifuzate româneşti (II) | LR, LXV (3), 399-407 | 2016 |
Referințe în această publicație: 5
2 | Antonia Ciolac | Elemente lexicale italiene în cărţile de bucate româneşti. O abordare socio-lingvistică | LR, LXIV (1), 45 | 2015 | |
4 | Antonia Ciolac | Cuvinte de origine franceză în lexicul gastronomic românesc actual: o perspectivă sincronică | Marin, 120-133 | 2013 | |
7 | Mariana Neț | Cărțile de bucate românești Un studiu de mentalități | Editura Academiei | 1998 | |
49 | Alexandru Niculescu | Individualitatea limbii române între limbile romanice 2. Contribuții socioculturale | Editura Științifică și Enciclopedică | 1978 | |
157 | Iorgu Iordan | Stilistica limbii române | Editura Științifică | 1975 |
Lista citărilor/referințelor nu cuprinde decît texte prezente în baza de date, nefiind deci exhaustivă.
Pentru trimiterea de texte, semnalarea oricăror greșeli, și eventualul refuz ca „Diacronia” să facă publice textele, vă rugăm să folosiți adresa de email [Please enable javascript to view.].